8 توصيه به والدين براي دارو دادن به کودک


 






 
والدين ممکن است در دادن درست دارو به کودک‌شان دچار اشتباه شوند و براي کودک‌شان مشکل ايجاد کنند. اين خطاها به خصوص در موارد بيماري‌هاي مزمن کودکان مانند سرطان، ديابت، آسم و مانند اينها که نياز به درمان دارويي درازمدت دارند، ممکن است رخ دهد. اين 8 توصيه به پيشگيري از اين خطاها کمک مي‌کند.

1.به حافظه خود اعتماد نکنيد:
 

از دکتر کودک‌تان بخواهيد دستورات دارويي از جمله دوز مناسب و زماني از روز که بايد دارو به کودک داده شود، را بنويسد. اين امر به خصوص در مواردي که بيش از يک فرد بزرگسال از کودک مراقبت مي‌کند، مفيد است.

2.پرسشگر باشيد:
 

اگر دستورات دکتر را نمي‌فهميد، از او بخواهيد که توضيح بيشتري دهد. والدين بايد اطمينان حاصل کنند که دقيقا مي‌دانند چه کار دارند مي‌کنند و دکتر بايد در اين راه به آنها کمک کنند.

3.منظم باشيد:
 

منطقه‌اي در خانه را انتخاب کنيد و به جاي اينکه داروها در نقاط مختلف خانه پراکنده باشد، همه داروها را در آن محل نگه‌داري کنيد. همه داروها را در يک مکان نگه‌داريد و تاريخ انقضاي مصرف داروها توجه داشته باشيد.

4.از وسايل مناسب استفاده کنيد:
 

از دکترتان در مورد بهترين راه دادن دارو به کودک سوال کنيد. در صورتي که لازم باشد، قرص کودک به دو يا چند بخش تقسيم شود ممکن است پزشکان براي اين کار به جاي چاقو استفاده از ابزار «برنده قرص» را توصيه کند يا ممکن است به جاي استفاده از قاشق استفاده از سرنگ يا کلاهک مدرج را براي دادن شربت توصيه کند. يک نکته که بايد به آن توجه داشته باشيد اين است که ممکن است درجه‌هاي روي سرنگ يا کلاهک مدرج پس از مدتي استفاده محو شود. در اين صورت بايد فورا آنها را تعويض کنيد تا مطمئن باشيد، کودک‌تان دوز درست دارو را دريافت مي‌کند.

5.فهرست تهيه کنيد:
 

فهرستي از داروهايي که کودک‌تان مصرف مي‌کند، تهيه کنيد و علت مصرف هر دارو را جلوي آن يادداشت کنيد. در ويزيت‌هاي دکتر اين فهرست را به همراه خود داشته باشيد.

6.خلاق باشيد:
 

مي‌توانيد از روش‌هاي ابتکاري براي به ياد آوردن زمان دادن داروي کودک استفاده کنيد. مثلا استفاده از زنگ هشدار تلفن همراه ،تقويم‌هاي کامپيوتري يا از برنامه «اکسل» براي به ياد آوردن زمان و تاريخ دادن دارو به کودک. همچنين مي‌توانيد محفظه‌هاي قرص داراي برچسب روزهاي هفته را براي برنامه‌ريزي دادن داروهاي کودک استفاده کنيد که اين روش ممکن است براي کودکان کم‌سن خطرناک باشد، زيرا کودکان مي‌توانند در اين محفظه‌ها را باز کنند.

7دارو را بدون اينکه به دکتر کودک‌تان بگوييد، قطع نکنيد:
 

برخي از والدين دادن داروها را به خاطر داشتن عوارض جانبي - مثلا خواب‌آلودگي کودک- قطع مي‌کنند، اما به دکتري که اين دارو را تجويز کرده بود، در اين مورد چيزي نمي‌گويند.صادق وصريح بودن با دکتر در مورد کارهايي که در خانه انجام مي‌دهيد، مهم است زيرا بر سلامت کودک‌ اثر خواهد گذاشت. در بيماري‌هايي مانند سرطان، قطع کردن يک داروي ضروري ممکن است مرگ‌بار باشد.

8.نگذاريد کودک‌تان خودش داروي‌اش را مصرف کند:
 

حتي در کودکان با سن بالاتر و نوجوانان هنوز بايد والدين بر مصرف دارو نظارت داشته باشند. نوجوانان فکر مي‌کنند که آسيب‌ناپذير هستند و در نتيجه ممکن است دوزهاي داروهاي مورد نيازشان را مصرف نکنند و براي خودشان مشکل به بار بياورند.
منبع:www.salamat.com